دانلود تحقیق درباره بازاریابی کارآفرینانه
تحقیق درباره بازاریابی کارآفرینانه
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: zip
حجم فایل: 0
قیمت: 40550 تومان
بخشی از متن:
تعداد صفحه: 13
نوع فایل: Word
فرمت فایل: docx
*** قابل ویـرایش
فهرست مطالب
بيان مسئله
اهداف
روش تحقیق
نتايج بحث
سیر تکاملی فرآیند بازاریابی در عصرهای مختلف ، روند رو به رشدی داشته است و می توان آن
را به 5 دوره تقسیم نمود
1 – Marketing as an equal function
2 – Marketing as a more important function
3 Marketing as the major -function
4 – Costumer as the controlling functionThe
5- The customer as the controlling function and marketing as
the integrative function
حدوداً 7 نوع تقاضا در بازار وجود دارد که مدیریت هر کدام از آنها مکانیزم های خاص خودش را می طلبد :
1- تقاضای منفی Negative demand :
2- عدم تقاضا No demand :
3- تقاضای در حال نزول Declining demand :
4- تقاضای غیر متداول regular demand :
5- تقاضای پنهان Latent demand :
6- تقاضای کامل Full demand :
7- تقاضای مازاد یا سرریز Overfull demand :
بيان مسئله
مسأله اصلي پژوهش حاضر مشارکت عملي و الگوشناسي فعاليتهاي بازاريابي کارآفرينان و احصاء و تبديل دانش ضمني حاصل از روشهاي ابتکاري کارآفرينان موفق در بخش بازاريابي بينالملل و مدلسازي آن ذيل مفهوم ميان رشتهاي “بازاريابي کارآفرينانه” است. ليکن جامعنبودن و ابهام موجود در مطالعات قبلي در کنار جديد بودن اين حوزه از دانش به همراه مشخص نبودن سازوکارهاي عملياتي آن ضرورت تبيين ماهيت، چگونگي، چيستي و عناصر تشکيل دهنده آن را نشان ميدهد.
اهداف
اهداف تحقیق را می توان پاسخ به سؤالات اصلی و فرعی زیر خلاصه نمود که عبارتند از:
الگوي مناسب بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي در بنگاههاي صنعتي ايران چيست؟
1- مفهوم بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي چيست؟
2- ماهيت بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي چيست؟
3- عناصر تشکيلدهنده بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي کدامند؟
4- جايگاه هر يک از عناصر تشکيل دهنده الگوي بازاريابي کارآفرينانه بينالملل(موضوع، بعد و جزء) چگونه است؟
از این رو فرضيه تحقيق عبارت است ازفرايند بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي در بنگاههاي کارآفرين بصورت تکاملي و شامل پنج مرحله است.
روش تحقیق
با توجه به اينکه رويکرد پژوهش از نوع آميخته اکتشافي ميباشد لذا به منظور تجزيه و تحليل مناسب بخش اول تحقيق از رويکرد کيفي و روش پژوهش موردي مرکب در قالب مراحل هفتگانه اجراي اين روش استفاده شده است. در بخش دوم از رويکرد کمي و روش پيمايشي و فنون آمار توصيفي بهره گرفته شده است. روشهاي جمعآوري اطلاعات عبارتند از:
1- مطالعات آرشيوي مفصل از منابع چندگانه
2- مصاحبههاي تخصصي تفصيلي نيمهساختيافته در بخش کيفي با 14 نفر از کارآفرينان، مديران عامل و يا مديران ارشد بازاريابي 10 بنگاه تا رسيدن به نقطه اشباع نظري در راستاي پاسخگويي به سؤالات بخش اول تحقيق و نيز طراحي پرسشنامه.
3-پرسشنامه نظرسنجي در بخش کمياز طريق سرشماري جامعه آماري و توزيع23 پرسشنامه.
نتايج بحث
يافتههاي بخش کيفي مفهومپردازي بازاريابي کارآفرينانه با رويکرد بينالمللي صورت گرفت. بدين ترتيب بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي عبارتست از بهرهمندي از قابليتهاي شبکه اجتماعي کارآفرين در فرايندهاي مربوط به خلق نياز جديد، طراحي و ارائه محصولات و خدمات نوين، از رده خارج کردن محصولات موجود خود، ارائه شيوههاي خدمترساني و تامين رضايتمندي مشتريان و مصرفکنندگان و ارائه ارزشي بيشتر از رقبا از طريق اتخاذ رويکردهاي نوآورانه در بازارهاي هدف.
يافتههاي مرتبط با سوالات؛ بازاريابي کارآفرينانه داراي ماهيت تکاملي و پنج مرحلهاي تشخيص داده شد. عناصر تشکيلدهنده بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي شامل6 موضوع،24 بعد و 164 جزء ميباشند که در دورههاي مختلف ويژگيهاي متفاوتي به خود ميگيرند. جايگاه هريک از عناصر تشکيلدهنده بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي نيز در مدلي سه سطحي بتصوير کشيده شد.
يافته بخش کمي؛ فرضيه تکاملي بودن بازاريابي کارآفرينانه بينالمللي در سطوح سه گانه تاييد گرديد
از ویژگی های اقتصاد مدرن می توان به افزایش قدرت خریداران و تنوع محصولات و خدمات و نیز توانایی مقایسه آنها در کمترین زمان ممکن توسط مشتری اشاره نمود .
همچنین به دلیل تسهیل امور در کسب اطلاعات ، شرکت ها قادر می باشند ، اطلاعات غنی تر و کامل تری را در مورد شرایط حاکم بر بازار ، متقاضیان ، مشتریان و رقبای خود به دست آورند و ارتباط نزدیک تری را با آنها برقرار نمایند تا آنجا که محصولات و خدمات خود را بر اساس نیازها ، تقاضاها و پیشنهادهای مشتریان خود منطبق نموده و عرضه کنند ، لذا با توجه به این ویژگی ها ، پاسخگویی به سوالاتی نظیر اینکه اقتصاد کشور ما از چه نوعی است و در جهان چه جایگاهی را دارا می باشد ؟ مجموعه موارد اساسی می باشند که می توانند ما را به یک درک صحیح از موقعیت خود در بازار یاری رسانند .
در یک شمای بسیار ساده از فرآیند بازاریابی رسم شده است و نشان می دهد در عصر حاضر ، بازاریابی به ارائه کالا و خدمات به مشتری و دریافت پول از او ختم نشده بلکه با برقراری ارتباط با مشتری و دریافت اطلاعات مختلف از او و ارائه آن به سازمان تداوم می یابد . بنابراین بازاریاب ها ، جایگاه مهمی را در تدوین و تعیین استراتژی های سازمان و جهت دهی فعالیت های آن به خود اختصاص داده اند .
سیر تکاملی فرآیند بازاریابی در عصرهای مختلف ، روند رو به رشدی داشته است و می توان آن را به 5 دوره تقسیم نمود
1 – Marketing as an equal function
در این دوره تمامی فعالیت های انجام شده در سازمان از جمله تولید ، تأمین منابع مالی ، فروش و تقاضا از ارزش یکسانی برخوردار بوده است .
2 – Marketing as a more important function
در دوره دوم به دلیل وجود مازاد عرضه نسبت به تقاضا ، بازاریابی نسبت به سایر فعالیت های سازمان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و مفهوم بازاریابی با فروش برابری می نمود .
3 Marketing as the major -function
در دوره سوم رقابت در بازار به معنای واقعی خود شکل گرفته و لذا بازاریابی به عنوان هسته اصلی فعالیت های سازمان مطرح شده و سایر بخش ها ، فعالیت خود را بر اساس نتایج تحقیقات بازاریابی ، برنامه ریزی می کردند .
4 – Costumer as the controlling functionThe
در دوره چهارم از آنجایی که فرآیند بازاریابی با محوریت مشتری صورت می پذیرد لذا مشتری و نظرات او در کانون توجه فعالیت های سازمان قرار گرفته و ساز و کار برنامه سایر بخش ها با توجه به آن صورت می پذیرد . در این دوره بازاریابی از ارزش یکسانی با قسمت های دیگر برخوردار بود .
5- The customer as the controlling function and marketing as the integrative function
در دوره پنجم سازمان ها به این نتیجه رسیدند که بازاریابی نمی تواند هم ارزش با سایر فعالیت های سازمان باشد ، لذا ابتدا مشتری و سپس بازاریابی را در مرکز فعالیت های سازمان قرار داده و سایر قسمت ها ، حول موضوع مشتری و بازاریابی ، وظایف خود را سازماندهی و یکپارچه می کنند . در این دوره ، انتخاب بخش های بازار به صورت صحیح به تفکیک سازی محصولات و خدمات ، تعیین استراتژی های رقابت ، منطبق نمودن جهت گیری فعالیت های سازمان با نیازهای واقعی مشتریان و حفظ وفاداری آنها از وظایف اصلی بازاریابی می باشد .
اهمیت بازاریابی به حدی است که در بیشتر سفارتخانه هایی که در کشورهای گوناگون وجود دارد ، یک قسمت با عنوان بخش بازرگانی تعریف شده تا به این ترتیب از نزدیک بازار آن کشورها را شناسایی کرده و راه های مختلف ورود به آن را بررسی نمایند و تا حد امکان منافع اقتصادی خود را در آنها پی گیری کنند و امر صادارت و مبادلات تجاری را برای تولید کنندگان و صادر کنندگان خود تسهیل نمایند ، به همین لحاظ مسائل اقتصادی و بازاریابی یکی از دلایل فعالیت سفارتخانه ها می باشد .
با توجه به مطالب ارائه شده ، بازاریابی در ابعاد گوناگون اجتماعی ، اقتصادی و مدیریتی قابل تعریف می باشد اما کاتلر تعریف نسبتاً جامعی با دیدگاه مدیریتی ارائه نموده است . ( شکل 3 )
ایشان بازاریابی را هنر و علم به کارگیری مفاهیم اساسی بازاریابی به منظور انتخاب بازارهای هدف و به دست آوردن و حفظ و افزایش تعداد مشتریان با توجه به ارزش های آنها ، از طریق نوآوری و ارائه آنها به مشتریان و ارتباطات موثر با آنها می باشد .
بنابراین تعریف ، یک بازاریاب باید بتواند با ترکیب علم و هنر بازار صحیحی را انتخاب نموده و بعد از به دست آوردن آن در پی حفظ و رشد آن نیز باشد و همواره یک بازاریاب با به دست آوردن ، تثبیت و سپس حرکت به سمت نقطه بعد در یک حرکت سیکل جهشی قرار دارد .
مساله ای که در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد ، سه مفهوم نیاز ، خواسته و تقاضا( demand ، Want ، Need ) می باشد .
نیاز به تمام ضرورت های انسان از قبیل : خوردن ، خوابیدن ، پوشیدن و … اشاره دارد و خواسته ، نحوه و شکل برطرف نمودن آنها می باشد به این ترتیب افراد مختلف با نیازهای مشابه می توانند خواسته های متفاوتی داشته باشند و زمانی نیاز به تقاضا تبدیل می شود که پشتوانه مالی برای برطرف نمودن خواسته ها وجود داشته باشند بنابراین برای ارائه یک محصول به بازار علاوه بر توجه به نیاز و خواسته مشتریان باید میزان تقاضای آنها نیز در نظر گرفته شود و فاکتور نیاز به تنهایی نمی تواند مبنای سنجش میزان تقاضا در بازار باشد و بازاریابان باید به این مساله توجه اساسی داشته باشند برای مثال تمام مردم دنیا به مسکن نیاز دارند ولی در بسیاری از موارد به دلیل عدم توانایی خرید ، نیاز افراد به تقاضا تبدیل نمی شود لذا در این جایگاه مدیریت تقاضا اهمیت بیشتری پیدا می کند . حدوداً 7 نوع تقاضا در بازار وجود دارد که مدیریت هر کدام از آنها مکانیزم های خاص خودش را می طلبد .
1- تقاضای منفی Negative demand :
در این نوع تقاضا نه تنها تلاش بر آن است که کالایی خریداری نشود ، بلکه هزینه ای نیز به این منظور پرداخت می شود . مانند سیگار
2- عدم تقاضا No demand :
در این حالت تقاضایی برای خرید کالا وجود ندارد و این به دو دلیل اتفاق می افتد یا افراد از وجود آن اطلاع ندارند و یا نیازی به تهیه آن در خود احساس نمی کنند .
3- تقاضای در حال نزول Declining demand :
نزول تقاضا برای یک کالا زمانی اتفاق می افتد که محصولی جدید تر با کارایی بیشتر ، وارد بازار شود و این مساله به چرخه عمر محصول باز می گردد .
4- تقاضای غیر متداول regular demand :
این نوع تقاضا در مورد محصولاتی است که ارائه و تقاضا برای آن فصل ها و دوره های مالی خاصی از سال وجود دارد . برای مثال نجاری و کولر از این دسته اند و به همین دلیل کارخانه هایی هستند که در تابستان ، بخاری و در زمستان ، کولر تولید می کنند تا بتوانند با توجه به شرایط بازار در هر فصلی در آن حضور داشته باشند .
- هوش مصنوعی در تبلیغات - آبان 16, 1403
- روش های طلایی افزایش مشتری شرکت های خدمات نظافتی با بازاریابی اینترنتی - تیر 5, 1403
- مدیریت بازاریابی(پاورپوینت ) - تیر 5, 1403